הצורה הנפוצה ביותר של יוגה היא האטה יוגה. צורה פיזית, האטה יוגה משלבת סדרה של תנוחות הנקראות אסאנות, תוך הסתמכות על טכניקת נשימה, המכונה פראניאמה. על ידי אימוץ תנוחות גוף וטכניקות נשימה בסיסיות מאוד ולעתים מורכבות מאוד, מטרת היוגה היא לספק למתרגל מספר יתרונות פיזיים ונפשיים.
יתרונות פיזיים של תרגילי יוגה
חיזוק מעמידה בתנוחות יוגה. יוגה עוזרת להגביר כוח בשרירים וקבוצות שרירים ספציפיות מאוד. החזקת תנוחות ביוגה לא נועדה להיות לא נוחות. עם זאת, זה דורש ריכוז ושימוש ספציפי בשרירים בכל הגוף. כוח השרירים משתפר על ידי הישארות בתנוחות יוגה אלו ושילוב תנועות שונות.
רבות מהתנוחות ביוגה מחזקות בעדינות את השרירים בגב, כמו גם את שרירי הבטן. שרירי הגב והבטן הם מרכיבים חיוניים של רשת השרירים של עמוד השדרה, המסייעים לגוף לשמור על יציבה זקופה ותנועה נכונה. כאשר השרירים הללו מותנים היטב, ניתן להפחית מאוד או להימנע מכאבי גב.
מתיחות והרפיה מיוגה. היוגה משלבת מתיחות והרפיה, מה שמפחית מתח בשרירים נושאי מתח. יוגה דורשת שהאדם יחזיק בתנוחות עדינות בכל מקום בין 10 ל-60 שניות. בתוך התנוחה, שרירים מסוימים מתכופפים, בעוד שאחרים מתמתחים, מקדמים הרפיה וגמישות בשרירים ובמפרקים.
לאנשים עם כאבי גב תחתון, מתיחה חשובה מאוד. לדוגמה, מתיחת שרירי הירך (בחלק האחורי של הירך) עוזרת להרחיב את התנועה באגן, להפחית את הלחץ על הגב התחתון. בנוסף, מתיחות עם יוגה מגבירה את זרימת הדם, מאפשרת זרימת חומרים מזינים פנימה, זרימת רעלים החוצה והזנה כוללת של השרירים והרקמות הרכות בגב התחתון.
הנשימה נחשבת חשובה מאוד במהלך תנוחות היוגה. בזמן החזקת תנוחה, הנטייה היא לעצור גם את הנשימה. במקום זאת, הכוונה היא לנשימה עמוקה, חופשית וקצבית דרך האף גם בשאיפה וגם בנשיפה. איכות הנשימה קובעת במובנים רבים את איכות תרגול היוגה. זה ידגיש גוף רגוע ויעודד זרימת דם חזקה.
יציבה, שיווי משקל ויישור הגוף באמצעות יוגה. תנוחות היוגה נועדו לאמן את הגוף להיות בריא וגמיש. תרגול ויישום עקביים יביאו לשיפור היציבה, ולתחושת שיווי משקל מוגברת, כשהראש, הכתפיים והאגן מיושרים בצורה נכונה. בנוסף, בניגוד לצורות רבות אחרות של פעילות גופנית, יוגה עוזרת למתוח ומחזקת את שני צידי הגוף באופן שווה.
יישור גוף נכון ויציבה טובה, המסייעים בשמירה על הקימור הטבעי של עמוד השדרה, הם חלק חשוב בהפחתת או הימנעות מכאבי גב תחתון.
המודעות לגוף באמצעות היוגה עולה עם התרגול. בתיאוריה, מיצוב ומיצוב ספציפי לא רק מגביל את הגוף, אלא גם מאמן אנשים להבין את מגבלות הגוף שלהם. מודעות מוגברת פועלת כאמצעי מניעה, בכך שהפרט יידע מאילו סוגי תנועות כדאי ואסור להימנע.